Kom godt i gang med din nye Auplex kamado.

De første gange du griller med din nye kamado skal du holde den på en lavere temperatur. Det betyder, at du ikke kan begynde at bruge din nye Kamado  til f.eks bagning af pizzaer, fordi det kræver høje temperaturer over 300 grader.

De første 24 timer skal du grille ved temperaturer mellem 100 og max. 250 grader. Temperaturen styrer du ved hjælp af bund og topspjæld.

Når grillen er tændt og låget lukket skal bundspjæld kun stå 3-4mm åben for at ramme mellem 100-150 grader.

Når den i alt har kørt 24 timer ved max. 250 grader kan du stille og roligt begynde at hæve temperaturen de kommende gange, men start langsomt ud og tag et skridt af gangen.

Ved en ny kamado grill vil du kunne observere damp eller synlige fugtighed komme fra de ydre overflader., og det er helt normalt, men så længe der kommer fugt skal du fortsætte med lave temperaturer da du ellers risikerer at gøre skade på grillen.

Når du har kørt grillen til og begynder med højere temperaturer, skal du passe på fænomenet ”Flash Back"  

Flash back kan opstå på grund af manglende tilstrækkelig luft til forbrænding, og det kan være meget farligt at ignorere dette da der kan fremkomme stikflammer fra grillen.

Du undgår det nemt ved at åbne helt op for topspjældet 5-10 sek. Før du åbner låget, og hvis du samtidig åbner låget forsigtigt vil der komme ilt nok i grillen til at det ikke kan ske

Min kamado krakelere i overfladen?

Det er helt normalt og fremkommer ved alle kamadoer.

Læs mere om fænomenet her http://www.nakedwhiz.com/ceramicfaq.htm#glaze

Min firebox har revner?

Det kan desværre ikke undgås, og så længe den ikke er flækket i flere dele skal du blot fortsætte med at bruge den.

Keramik der er brændt så hårdt som vores fireboxe indeholder spændinger, og ved konstant varm/kold tilstand vil der altid opstår revner rundt omkring i fireboxen.

Flækker den helt over i flere dele skal du kontakte os, og du skal ikke frygte din grill bliver ubrugelig efter garantien udløber da en ny firebox koster under Kr. 400,- og vi altid kan skaffe dem.

» Alle tilbud