Smagfulde Land-Majsstykker str. XL

Majsstykker, der smager af majs.. og landmelet giver en dejlig smag af korn.

Ingredienser:

300ml lunken vand

80g majs. Enten fra dåse, eller fra frost. De frosne skal have 45 sek. i microen ved 900W. For begge gælder de lige skal deles lidt med stavblenderen.

1 tsk. Optimax bageenzym (8-10 gram)

370g manitoba mel

150g grovvalset landmel

50g grovvalset majsmel

1 tsk. tørgær/rødgær

2 tsk. Hvedesur

Majsdrys til topping

1 tsk. Salt

Hæld vand i ælteskålen og rør sammen med gær. Tilsæt alt resten og ælt på mellem hastighed i ca. 15 min.

Lad dejen hvile i skålen 15 min. og del den herefter i 12 stk. (80 gram pr. stk.)

Hvert stykke tages nu i bunden med 3 fingre og dyppes i en dyb tallerken med vand, og herefter et godt tryk ned i en skål/tallerken med majsdrys.

Sættes på hulplade, og hviler 10 min.

Pladen sættes i ovnen på 30-40 grader med damp, og har du ikke dampfunktion i ovnen sættes et fad med kogende vand i bunden. Lad stykkerne hæve 55 min. og skru herefter op på 190 grader (imens stykkerne forbliver i ovnen)

Fra der skrues op går der ca. 30-35 min. til de er færdige, men hold øje og tag dem først ud når de er pænt brune.

Undervejs kan man lukke ovndøren op et par gange for at få alt damp ud, men først efter de begynder at tage en smule farve!

Tages ud og sættes på en rist til afkøling.