Morgenstykker med Landmel og Manitoba

Nemme luftige morgenstykker

300g lunken vand

245g Landmel

245g Manitoba mel

1,5 tsk tørgær (rødgær)

1 tsk.Optimax bageenzymer

1 tsk. Hvedesur

1 tsk. sukker

1 tsk. salt.

Hæld den lunkne vand i røreskålen, og tilsæt gær, sukker, og rør det sammen 1 min.

Tilsæt 80% af melet samt bageenzymer og hvedesur.

Ælt 2-3 min. og tilsæt salt.

Tilsæt gradvis resten af melet til dejen slipper skålen.

Tildæk skålen og lad dejen hvile 10 min.

Ud på bordet, og del dejen i 12 klumper.

Virk klumperne op til kugler, og rul dem en smule aflange.

Dyp i en skål med 1 cm. kold vand, og dyp i en skål med ønsket topping. (birkes, eller et mix)

Sættes på hulplade, et snit på langs med ridsekniv og hæver i ovnen ved 35 grader med damp, eller et fad nederst med kogende vand i 55 minutter.

Stykkerne forbliver i ovnen imens der skrues op til 195 grader varmluft med damp - eller med et fad med vand i bunden hvis du ikke har dampovn.

Efter 25-27 min. er stykkerne færdige.

Kommentar

jan 26 Februar, 2023
Hej Lene. Det havde jeg glemt at tilføje, men gør det straks.. Jeg lod dem hæve 55 minutter ved 35 grader.
Lene Gram Møller 26 Februar, 2023
Hej Jan. Nu har jeg ikke en dampovn. Hvor lang tid i ovnen med kogende vand, og sætter jeg bare varme på mens de står i ovnen?

Tilføj en ny kommentar