Morgenstykker med Landmel og Manitoba

Nemme luftige morgenstykker

300g lunken vand

245g Landmel

245g Manitoba mel

1,5 tsk tørgær (rødgær)

1 tsk.Optimax bageenzymer

1 tsk. Hvedesur

1 tsk. sukker

1 tsk. salt.

Hæld den lunkne vand i røreskålen, og tilsæt gær, sukker, og rør det sammen 1 min.

Tilsæt 80% af melet samt bageenzymer og hvedesur.

Ælt 2-3 min. og tilsæt salt.

Tilsæt gradvis resten af melet til dejen slipper skålen.

Tildæk skålen og lad dejen hvile 10 min.

Ud på bordet, og del dejen i 12 klumper.

Virk klumperne op til kugler, og rul dem en smule aflange.

Dyp i en skål med 1 cm. kold vand, og dyp i en skål med ønsket topping. (birkes, eller et mix)

Sættes på hulplade, et snit på langs med ridsekniv og hæver i ovnen ved 35 grader med damp, eller et fad nederst med kogende vand i 55 minutter.

Stykkerne forbliver i ovnen imens der skrues op til 195 grader varmluft med damp - eller med et fad med vand i bunden hvis du ikke har dampovn.

Efter 25-27 min. er stykkerne færdige.