Sprøde luftige rundstykker str. XL

Med vores Optimax bageenzymer, er det nemt at lave rundstykker der er lige så luftige som dem du kan købe ved bageren.

Opskrift til 12 stk. luftige standard rundstykker:

  • 350ml vand ca. 35 grader.
  • 530g hvedemel, gerne Manitoba hvis det skal være ekstra godt (vent med de sidste 50g til at juster med. dejen skal slippe skålen, men ikke være tør. Den skal "nappe" en anelse i fingrene når du trykker på den.
  • 12g bageenzymer
  • 12g tørgær
  • 10g salt
  • 1 tsk. hvedesur

Vand og gær røres 1 min. Resten tilsættes, og der æltes 12-15 min. på laveste hastighed.

Dejen hviler i skålen 10 min. og dejen deles nu ud i 12 stykker på 75 gram.

Stykkerne formes til til kugler ligesom når man spænder en dej op til pizzaklumper, altså med et godt spænd i overfladen. dejklumperne trykkes lidt ud til de ca. er 2 cm. høje.

Hver klump tages i bunden med 4 fingre, dyp dem i en tallerken med ca. 1,5cm kold vand, og herefter et tryk ned i en anden tallerken fyldt med blå birkes.

Stykkerne sættes på hulplade, og hviler tildækket på køkkenbordet min. 15 min. Herefter ind i ovnen på ca. 40 grader med damp. Har du ikke dampovn kan du sætte et fad i bunden med kkogende vand.

Lad dem stå ved 40 grader i 40-45 min. og skru nu ovnen op på 180 grader (gerne varmluft med damp) rundstykkerne SKAL forblive i ovnen under opvarmning!

Bag stykkerne ca. 30 min. til de er flotte brune på toppen.