Vores Blog - Forsendelse og afhentningOm grillbutikken info@grillbutikken.dk

Sprøde luftige rundstykker str. XL

1 Opskrifter

Med vores Optimax bageenzymer, er det nemt at lave rundstykker der er lige så luftige som dem du kan købe ved bageren.

Opskrift til 12 stk. luftige standard rundstykker:

  • 350ml vand ca. 35 grader.
  • 530g mel
  • 12g bageenzymer
  • 12g tørgær
  • 10g salt
  • 1 tsk. hvedesur

Vand og gær røres 1 min. Resten tilsættes, og der æltes 12-15 min. på laveste hastighed.

Dejen hviler i skålen 10 min. og dejen deles nu ud i 12 stykker på 75 gram.

Stykkerne formes til til kugler ligesom når man spænder en dej op til pizzaklumper, altså med et godt spænd i overfladen. dejklumperne trykkes lidt ud til de ca. er 2 cm. høje.

Hver klump tages i bunden med 4 fingre, dyp dem i en tallerken med ca. 1,5cm kold vand, og herefter et tryk ned i en anden tallerken fyldt med blå birkes.

Stykkerne sættes på hulplade, og hviler tildækket på køkkenbordet min. 15 min. Herefter ind i ovnen på ca. 40 grader med damp. Har du ikke dampovn kan du sætte et fad i bunden med kkogende vand.

Lad dem stå ved 40 grader i 40-45 min. og skru nu ovnen op på 180 grader (gerne varmluft med damp) rundstykkerne SKAL forblive i ovnen under opvarmning!

Bag stykkerne ca. 30 min. til de er flotte brune på toppen.

Tilføj en kommentar