Skagenslapper

Skagenslapper

Ingredienser til 10 stk.

Hæld vand i ælteskålen og rør sammen med gær, eller tilsæt alt på en gang. Ælt på laveste hastighed i ca. 15 min. til dejen er lækker blød.

Lad dejen hvile i skålen 15 min. del den herefter i 10 stykker.

Formes/virkes op til en kugle, hviler under plast 5-10 min. og trykkes ud til 3cm. tykkelse.

Hvert stykke trykkes i solsikekerner, og herefter tages med 3 fingre og dyppes halvt op med vand, og herefter et godt tryk ned i en skål/tallerken med ønsket topping.

Sættes på hulplade, og hviler tildækket med plast 10 min.

Pladen sættes i ovnen på 30-40 grader med damp, og har du ikke dampfunktion i ovnen sættes et fad med kogende vand i bunden. Lad det stå 40 min. hvorefter dampen slukkes (fadet fjernes) og ovnen skrues op på 190 grader (imens stykkerne forbliver i ovnen)

Fra der skrues op går der ca. 28 min. til de er færdige, men hold øje og tag dem ud når de er pænt brune.

Undervejs kan man lukke ovndøren op et par gange for at få alt damp ud, men først efter de begynder at tage en smule farve!

Tages ud og sættes på en rist til afkøling.