Ristet boghvedekerne brød

De ristede boghvedekerner giver et virkelig smagfuldt brød, sammen med landmel og Italiensk Manitoba.

Ingredienser til et stort brød:

70g ristede boghvede kerner

300g kold vand

200g landmel

180g Manitoba

10 gram Optimax V2

2-3 tsk. Tørgær (rødgær)

1 tsk sukker

2 tsk. Salt

 

Kom kernerne i en lille gryde med 100g af vandmængden. Lad det simre 3-5 min. til kernerne har opsuget alt vandet.

Kom kernerne op i ælteskålen sammen med de sidste 200g kold vand. Rør rundt og tilsæt rødgæren. Temperaturen er ca. 35 grader, men tjek med fingeren inden at det ikke er for varmt! Ikke over 40 grader.

Tilsæt alt resten, ælt 5 min. og tilsæt salt. Ælt herefter på laveste hastighed 10-12 min. til dejen er glat og lækker.

Virkes op til franskbrød, sættes ihulstøtteform, og hæver med damp 50 min. ved 35-39 grader.

Sæt ovnen på 230 grader varmluft med fugt, og laf brødet blive i ovnen!!

Når temperaturen er ramt, og brødet har taget en pæn brun farve skrues ned på 190 grader, og det bages færdigt 6-10 min. Når du banker på bunden af brødet skal det lyde hult, så er du sikker på det er gennembagt.

Tjek lige her hvor meget det er hævet :-) Optimax V2 har virkelig noget power