Majsbrød og majsstykker

Opskriften giver et stort majsbrød til den helt store form, og nogle ekstra majsstykker.

300ml lunken vand

100g durumkerner

1 spsk. Hvedesur

1 tsk. Tørgær

140g dåsemajs (der lige hakkes lidt i mindre stykker)

25g majsmel

600 g tipo 00

1 tsk. Salt

12g Bageenzymer

Majsdrys til topping

Alt ovenstående æltes langsomt i maskine 12-15 min. til dejen er helt glat og lige akkurat slipper skålen.

Hviler i skålen 10 min. og virkes op til f.eks ét majsbrød. og nogle majsstykker.

Brød og stykker dækkes med plast, og hviler 30 min.

Sættes i ovnen (gerne med damp) på 35 grader i 40 min. Herefter skrues op til 190 grader imens bagværket forbliver i ovnen!

Når det har en gylden overflade er det færdigt. Afkøles på bagerist.