Gifler str. XXL

Vær obs på disse gifler får vokseværk, og har du ikke en hulplade på min. 46cm. i bredden anbefaler jeg du ganger alle ingredienser med 0,85 så de bliver 15% mindre. Ellers får du ét stort sammenbagt brød.

I denne opskrift har jeg også brugt Pizza-Bageenzymer, dette for at gøre det nemt at rulle dejen ud og forme den til gifler. Pas på ikke at komme for mange Pizza-bageenzymer i, så bliver dejen FOR levende.

Ingredienser:

320g lunken vand

385g Manitoba

175g Landmel

2 tsk. Hvedesur

1 tsk. tørgær

1 tsk. Optimax Bageenzymer

1 knivspids pizza-Bageenzymer (samme mængde som str. På en ært)

1 tsk. Salt

Hæld vandet i ælteskålen, og rør sammen med gær. Tilsæt alt resten og ælt på mellem hastighed i ca. 15 min. Lad dejen hvile tildækket i skålen 15 min. og del den herefter i 12 stk. (76 gram pr. stk.)

Hvert stykke virkes nu op til en kugle, og rulles herefter så den får form som en kegle (se billede) keglestykkerne lægges på en plade og hviler under plast 10 min. 

Med en rullepind gnedet i mel, rulles stykkerne ud og formes som gifler. Se billede underneden.

Har man aldrig lavet gifler (eller horn) før og det tager lidt tid, så sørg for hele tiden at have dejklumperne dækket med plast til du skal arbejde med dem.

Pladen sættes i ovnen på 30-40 grader med damp, og har du ikke dampfunktion i ovnen sættes et fad med kogende vand i bunden. Lad stykkerne hæve 55 min. og skru herefter op på 230 grader varmluft (imens stykkerne forbliver i ovnen)

Når ovnen rammer 230 grader skrues der ned på 190 grader, og giflerne bages færdig til de er pæne brune.

Undervejs kan man lukke ovndøren op et par gange for at få alt damp ud, men først efter de begynder at tage en smule farve!

Tages ud og sættes på en rist til afkøling.

Kommentar

Miriam 07 Oktober, 2020
Gifler kan anbefales de får 10 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

Tilføj en ny kommentar