Sprøde Baguette

Ingen kommentarer

Baguette er egentlig et forkert navn til disse, for i Frankrig skal et baguette vejes af på 250 gram for at må sælges som "baguette"

Derimod må man veje dejen af på 120 gram og kalde dem for La Ficelle, så dette er mere korrekt La ficelle da dejen er vejet af på 138 gram. pr. flute.. :-)

Opskriften er simpel:

Æltes på maskine ved relativ lav hastighed i 14 min.

Lad dejen hvile i skålen 10 min, og virk (form) dem aflang på 20-22cm.

Dæk med plast i 20 min. og sæt dem herefter i ovnen på ca. 35 grader i 55 min. med damp (eller en gryde/pande med kogende vand i bunden hvis du ikke har dampfunktion)

Efter 55 min. åbner du ovnen og laver forsigtigt 2-3 snit i hver uden at røre ved dejen!

Skru ovnen op på 230 grader (med damp eller gryden) og hold øje.. Så snart ovnen rammer 230 grader skruer du ned på 210 grader og slukker dampen (fjerner gryden).

Bages nu ved 210 grader i 10-12min. tages ud og afkøles på rist.

Tilføj en ny kommentar