Landstykker

Sprøde Italienske landstykker

300g lunken vand
300g Landmel
190g Manitoba mel
1,5 tsk tørgær (rødgær)
1 tsk.Optimax bageenzymer
1 tsk. Hvedesur
1 tsk. Hvedegluten
1 tsk. sukker
1 tsk. salt.


Hæld den lunkne vand i røreskålen, og tilsæt gær, sukker, og rør det sammen 1 min.
Tilsæt 80% af melet samt bageenzymer og hvedesur.
Ælt 2-3 min. og tilsæt salt.
Tilsæt gradvis resten af melet til dejen slipper skålen.
Tildæk skålen og lad dejen hvile 10 min.
Ud på bordet, og del dejen i 3 klumper. Hver klump deles i 4 stykker med en skarp kniv, og stykkerne trykkes lidt sammen.
Sættes på hulplade, sprayes med vand, og sigtes med mel. Hæver i ovnen ved 35 grader med damp, eller et fad nederst med kogende vand i ca. 50 minutter.
Stykkerne forbliver i ovnen imens der skrues op til 195 grader varmluft med damp - eller med et fad med vand i bunden hvis du ikke har dampovn.
Efter 25-27 min. er stykkerne færdige.