Durum Burgerboller

  • 470g kold vand
  • 2 tsk. Tørgær
  • 700g manitoba hvedemel
  • 100g fin durum
  • 60g semulje
  • 40ml. rapsolie
  • 1 æg
  • 1 tsk. Salt
  • ca. 10g Optimax Bageenzymer

Alle ingredienser hældes i røremaskinen, og dejen æltes på mellemhastighed 12-15 min. til den er blød og glat.

Hviler i skålen 10 min. og vejes af på 118-120 gram. pr. stk. Virkes op til kugler som trykkes flade, dyppes i en dyb tallerken med kold vand, og trykkes i en tallerken med f.eks topping af sort sesam blandet med durummel.

Sættes på hulplade, og hæver under plast ved stuetemperatur et par timer til dobbelt str.

Pladen sættes ind i kold ovn, og ovnen startes op på 190 grader. Når burgerbollerne har en pæn farve tages de ud.

Nb. Hvis bollerne er svære at trykke flade, så lad dem stå under plast 10 min. Og læg evt. et stykke bagepapir på bordet, bollen på, bagepapir ovenpå, og tryk dem flade med et tykt skærebræt.