Vores Blog - Forsendelse og afhentningOm grillbutikken info@grillbutikken.dk

100% Fuldkorns rundstykker

3 Opskrifter

Vores Power bake fuldkornsmel har hele 14% proteinindhold, og sammen med optimax bagenzymer kan man bage ren fuldkorns magi.

Brødet bliver dejlig luftigt selvom det er ren fuldkorn.

før

Opskrift til 12 stk. luftige fuldkornsstykker rundstykker:

  • 500g mel
  • 350ml vand ca. 35 grader.
  • 12g bageenzymer
  • 15g tørgær
  • 12g salt
  • 1 tsk. hvedesur

Vand og gær røres 1 min. Resten tilsættes, og der æltes 12-15 min. på laveste hastighed.

Dejen hviler i skålen 10 min. og dejen deles nu ud i 12 stykker på 75 gram.

Stykkerne formes til til kugler ligesom når man spænder en dej op til pizzaklumper, altså med et godt spænd i overfladen. dejklumperne trykkes lidt ud til de ca. er 2 cm. høje.

Hver klump tages i bunden med 4 fingre, dyp dem i en tallerken med ca. 1,5cm kold vand, og herefter et tryk ned i en anden tallerken fyldt med blå birkes.

Stykkerne sættes på hulplade, og hviler tildækket på køkkenbordet min. 15 min. Gerne længere. De kan også formes om aftenen og stå tildækket om natten og bages om morgenen. Vælger du at lave dejen om aftenen bør gærmængden reduceres til 8 gram.

Stykkerne sættes ind i ovnen på ca. 40 grader med damp. Har du ikke dampovn kan du sætte et fad i bunden med kogende vand.

Lad dem stå ved 40 grader i 40-45 min. og skru nu ovnen op på 190 grader (gerne varmluft med damp) rundstykkerne SKAL forblive i ovnen under opvarmning!

Bag stykkerne ca. 30 min. til de er flotte brune på toppen.

Kommentarer

Jan Iversen 07 oktober, 2019
Hej Cindie. Det er er den der hedder powerbake, det er ren fuldkorn
Cindie Rosenkilde 06 oktober, 2019
Det ser godt ud, men har du brugt fuldkornsmel el alm. Da du nævner fuldkornsmel Mvh
Susanne Haulik Mønster 17 december, 2018
Jeg har lige bagt disse fuldkorns-rundstykker - bare halv portion! Efter de indledende "øvelser", formede jeg rundstykkerne, dyppede i vand og kerner, og lod dem hæve på hulpladen en times tid (på køkkenbordet). Satte dem i en varm ovn på 190 gr. med damp fra en smedejernsgryde. Bagte dem på varmluft i ... ca. 30 - 35 minutter - og de blev kæmpestore, luftige - med flot farve! Jeg er imponeret over resultatet - de mest fantastiske rundstykker, jeg nogensinde har smagt! Tusind tak for en fantastisk opskrift - selv om jeg sprang hævningen med damp i ovnen over! Mange hilsener fra Susanne

Tilføj en kommentar