Rundstykker med surdej, bagt med manitobamel str. XL.  4 håndværkere, 4 salt/peber, 4 horn, og 2 spanske med birkes.

Ønskes der en mere normal str. deles dejen i 16 stykker i stedet for 14 som her.

Ingredienser:

Vand.......................       280g

Manitoba mel..........        385g

Durum mel.................    100g

Hvedesur lavet dagen før. 2 spsk.

Tørgær.......................   1 tsk.

salt...........................    1 tsk.

Bage Enzymer...........     15g

 

Dejtemperatur 26 grader. (Dejtemperatur x 2) minus melets temperatur = vandtemperatur

Eksempel : hvis dit mel er 14 grader: 26x2-14 = vandtemperatur på 38 grader.

Alt mel samt bageenzymer blandes sammen.

¨ Vand og gær hældes i røremaskinen og kører 1 min.

¨ Tilsæt mel, surdej og salt.

¨ Lad maskinen ælte til dejen er blød og blank (15-20 min. afgh. af æltemaskine) men på laveste hastighed.

¨ Læg dejen i en skål dækket med film 15 min.

¨ Del og form dejen til 14-16 stk. rundstykker af ønsket form, dæk med film/plast og lad stå 15-20 min.

Raskes/hæves 45 min. I ovn ved 40 grader. Fad med kogende vand sættes í bunden (eller damp)

Bages ca. 25 min. Ved 200 grader varmluft. Rundstykkerne skal blive i ovnen under opvarmning.

I halvdelen af bagetiden skal der stå et fad med vand i bunden af ovnen. (eller dampprogram)

sprøde rundstykker

sprøde rundstykker

 jsprøde rundstykker