Italienske rundstykker med fuldkornshvede

hjemmebagte rundstykker - bedre end bagerens

Ingredienser
Italiensk hvedemel...         225g
Italiensk fuldkornshvede    225g
Tørgær..........................    12g
salt...........................       1 tsk.
Vand.......................         300g
Bage Enzymer...........         12g

Dejen kan tilsættes surdej af Nem-Sur samt diverse kerner om ønsket
Stykkerne kan laves aftenen forinden, og tages ud af køl til raskning/hævning 1 time før bagning næste morgen.
Her er de lavet samme morgen. Dejens konsistens skal klistre en smule til fingrene.

Vand og gær hældes i røremaskinen.
Tilsæt alt resten.
Lad maskinen ælte til dejen er blød og blank (ca. 12 min. på lav hastighed afgh. af æltemaskine)
Læg dejen i en skål dækket med film eller låg ca. 15 min.

Nu ser dejen således ud:
rundstykkedej

Rul dejen ud til 55-60 cm. længde og 5-7cm. bredde.
Del dejen i 12 stk

rundstykker firkantede

Hav 2 skåle/underkopper klar med vand i den ene (ca. 1cm.) og en blanding af semulje, fuldkornshvede samt majsmel i den anden.
Dup dem i vand, og herefter et tryk i skålen med topping.
Sæt dem på bageplade (eller hulplade hvis du har)

rundstykker

rundstykker sat i ovn til at hæve før bagning

 
Sæt pladen med rundstykkerne i ovnen på næstnederste rille.
 
Har du dampovn sættes denne på 40 grader hæveprogram.
 
Har du alm. ovn sætter du et fad med kogende vand (1 L) i bunden af den kolde ovn. Pladen sættes ovenover og ovnen tændes på laveste temperatur (35-40 grader) Lad majsstykkerne stå her og hæve (raske) i 40 min.
 
Uden at tage bagværket ud, skrues ovnen nu (efter 45 min.)  op på 210 grader, og de skal afhængig af ovn bage ca. 30 min. incl. tiden det tager at nå 210 grader.
 
Når stykkerne har en flot farve er de færdige. Tag dem ud og sæt på rist til afkøling.

hjemmebagte rundstykker