Sprøde majs-stykker

 
Ingredienser
Hvedemel................         360g
Majsmel.....................      100g
Tørgær..........................    10g
salt...........................       1 tsk.
Vand.......................         285g
Bage Enzymer...........         12g
Gurmemaja...............     1g
 
Dejen kan tilsættes surdej af Nem-Sur samt diverse kerner om ønsket

Dejtemperatur 26 grader.
(Dejtemperatur x 2) minus melets temperatur = vandtemperatur
 
Alt mel samt bageenzymer og gurkemaja blandes sammen.
Vand og gær hældes i røremaskinen.
Tilsæt mel og salt.
Lad maskinen ælte til dejen er blød og blank (ca. 12 min. på lav hastighed afgh. af æltemaskine)
Læg dejen i en skål dækket med film 15 min.
Del dejen i 12 stk.og rul dem med håndfladen som ved boller. Hav 2 skåle/underkopper klar med vand i den ene (ca. 1cm.) og en blanding af semulje og birkes i den anden.
Lad dig ikke narre af stykkerne kun er på størrelse med med en bordtennisbold på nuværende tidspunkt - bageenzymerne skal nok lave om på dette :-)

klar til vand og birkesblanding

Tag et stykke med 3 fingre og dyp i vandskålen, og herefter et godt tryk ned i birkesblandingen.
Sæt på hulplade eller bageplad, dæk med plast og lad dem stå ca. 20 min.


Sæt pladen med majsstykkerne i ovnen på næstnederste rille.
Har du dampovn sættes denne på 40 grader hæveprogram.
Har du alm. ovn sætter du et fad med kogende vand (1 L) i bunden af den kolde ovn. Pladen sættes ovenover og ovnen tændes på laveste temperatur (35-40 grader) Lad majsstykkerne stå her og hæve (raske) i 45 min.
Uden at tage bagværket ud, skrues ovnen nu (efter 45 min.)  op på 210 grader, og de skal afhængig af ovn bage ca. 30 min. incl. tiden det tager at nå 210 grader.
Når stykkerne har en flot farve er de færdige. Tag dem ud og sæt på rist til afkøling.

Lækre sprøde majsstykker
g
gennemskåret majsstykke