Fyldt svinekrone er et uovertruffen festmåltid, og det er med garanti noget der imponerer dine gæster.
Fyldet kan varieres fra æbleflæsk (som her) til grov kartoffelmos, rodfrugtemos, tranebær stuvning osv. osv.
Hele kronen sættes på bordet, og den skæres ud ved at skære ned mellem hvert ben så hver person får et helt stykke bestående af både spareribs og filet.




Svinekrone laves af svinekammen (flæskesteg) helt stykke naturligvis med ben.



Skær stykkerne over ved det sidste ribben, skær sværen af, fritlæg benene som vist, og "sy" de 2 stykker sammen med en kraftig bommuldsnor.
(de resterende stykker kommes i fryseren som alm. flæskesteg)



Træk den rundt med benene udad, og sy det hele sammen:



Giv den mavebælte på... en snor bundet rundt lige under kanten af benene og stram til den har en flot facon:




Sæt kronen på f.eks en rund støbejerns grillplade, og nu er den klar til det ønskede fyld der kan varieres efter lyst.
Da vi serverede den i forbindelse med julefrokost valgte vi æbleflæsk i midten.
Man skal dog lige huske at det fyld man kommer i ikke må være noget der tager længere tid at blive færdigt end selve kronen.
Kullene placeres rundt i grillen så kronen ikke får for meget strålevarme, og det kele placeres på midterste rist i smokeren.
Mål med stegetermometer i center, og den er færdig ved ca. 72 grader.
Klar til grillen:



Færdig grillet svinekrone:



Før servering kommes sprødstegt bacon på toppen:



Så er der serveret... Og det var virkelig godt! rigtig saftigt og mørt.



Sværen må for guds skyld ikke kasseres!! den kan enten gemmes til ekstra svær til en flæskesteg, eller man kan lave de lækreste flæskesvær.

Flæskesvær er nemme at lave, og denne opskrift giver samme resultat som dem ved slagteren.
Skær de 2 stykker svær gennem på langs, lig de nu 4 stykker oven på hinanden og skær dem i passende strimler:



Giv dem et par spsk. salt, gnid det godt og lad det hele trække et par timer i en frysepose i køleskabet.
Kog dem i 18-20 min. i følgende:
2 L vand
1 dl. eddike
1 spsk. salt
2 løg i grove tern.



Hæld det hele i et dørslag, og derefter på en rist eller køkkenrulle for at få dem nogenlunde tørre.
Lig dem på en bageplade og bag dem midt i ovnen med varmluft på 220 grader.
Undervejs hældes fedtet fra 2-3 gange, og når de har den rigtige farve tages de ud og ligges på enten en rist eller køkkenrulle der kan suge det værste fedt.

Så er der flæskesvær: